Тържествено честване на професионалния празник 12 май

На 28.04.2017 год. в парк хотел Москва, Регионална колегия на БАПЗГ гр. София организира тържествено честване на професионалния празник 12 май – Международен ден на сестринството и награждаване на най-добрите „Професионалисти по здравни грижи за 2016 година” на регионално ниво.

Сред официалните гости на тържеството беше проф. д-р Соня Сергиева – началник на отделението по нуклеарна медицина в „СБАЛОЗ” ЕООД, гр. София.
Тя изрази своята благодарност за поканата и за възможността да поздрави всички професионалисти по здравни грижи, по случай професионалния празник.

Проф. д-р Сергиева сподели, че като преподавател на рентгенови лаборанти в Медицински колеж гр. София, работи с много интелигентни млади хора, които трябва да останат в България и да покажат своите знания и умения в българските болници и че тя е готова като лекар да подкрепи всички усилия на Асоциацията в тази насока.

Д-р Сергиева изрази радостта си, че сред номимираните най-добри професионалисти по здравни грижи тази година е и Александра Йовановска - старши рентгенов лаборант на Отделението по нуклеарна медицина, което тя ръководи.

Проф. д-р Сергиева използва дадената и възможност за да прочете и Поздравителен адрес от управителя на „СБАЛОЗ” д-р Борислав Димитров към всички професионалисти по здравни грижи.

Ръководството на ДПЗГ в СБАЛОЗ и главната сестра се присъединяваме към поздравите и пожелаваме на старши рентгенов лаборант Йовановска, както и на всички колеги работещи в болницата много здраве, много щастие, много професионални успехи, повече вяра, оптимизъм и удовлетворение!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК !!!

 

"Дружество на професионалистите по здравни грижи"

10 godini

Дружеството на професионалистите по здравни грижи (ДПЗГ) в „Специализирана болница за активно лечение на онкологични заболявания”ЕООД, гр. София е учредено на 17.06.2005 г.

Ние бяхме сред първите здравни заведения на територията на София-град, сформирали Дружество, след като Парламентът прие Закона за съсловната организация на медицинските сестри, акушерките и асоциираните медицински специалисти на 03.06.2005 г.

През своите 10 години и до момента Дружеството развива много богата и разнообразна дейност с вече изградени традиции като:

  • Води регистър на членовете си;
  • Организира, координира и регистрира продължаващото обучение на професионалистите по здравни грижи;
  • Участва активно в мероприятията, организирани от Регионална колегия на БАПЗГ- София-град и БАПЗГ;
  • Ежегодно във връзка с 12 май - Международен ден на сестринството връчва награда – плакет  за „Най-добър професионалист по здравни грижи” на отличили се професионалисти по здравни грижи, работещи в различни отделения на болницата.

Първи председател на дружеството от основаването му до 2008 година е Диана Влаева Иванова (тогава ст.м.с. на КДБ).

В периода 2008 – 2011 функциите на председател изпълнява Мария Иванова Петрова – медицинска сестра в Ендоскопски кабинет на КДБ.

От 2011 година и до момента председател на ДПЗГ в СБАЛОЗ е Цеца Цветкова Попова – медицинска сестра в Урологичен кабинет на КДБ.

Нашите „Най-добри професионалисти по здравни грижи” получават нужното признание не само в болницата.

Те застават редом с колегите от големите болнични заведения в столичния град и са удостоени с награди за своя всеотдаен труд и от ръководството на Регионална колегия на БАПЗГ- София-град.

 

Актуално

На 21.05.2015 г. в СБАЛОЗ ЕООД, гр. София се проведе тържество по случай 12-ти май – Международния ден на сестринството и 10-годишния юбилей от учредяването на Дружеството на професионалистите по здравни грижи.

На тържеството присъстваха много гости – представители на: БАПЗГ, РК на БАПЗГ София-град, Столична РЗИ, Медицински колеж „Й. Филаретова” гр. София, ф-ма „Актавис”, ф-ма „Марвена”, ф-ма „МТИ”, ф-ма „Евростил”, ф-ма „Медикал експрес”, ф-ма „Велеви – фарма”, д-р Борислав Димитров – управител на СБАЛОЗ ЕООД, гр. София и колеги -професионалисти по здравни грижи, работили в болницата.

Председателят на Дружеството прочете Поздравителен адрес от името на г-жа Й.Фандъкова – кмет на София, отправен по случай празника към професионалистите по здравни грижи.

Приветствия поднесоха и Петя Найденова – зам. председател на БАПЗГ, Анета Кирилова – член на Упр. съвет на РК гр. София от името на Мариана Шиякова – председател на РК на БАПЗГ гр. София, Антония Железарска – представител на ф-ма „Актавис”, Ани Крусева - представител на ф-ма „МТИ”.

Поздравление по случай двойния празник на професионалистите по здравни грижи поднесе и д-р Димитров.

Традицията, започната преди 10 години в Дружеството, бе спазена, като награда за „Най-добър професионалист по здравни грижи” получи ст.рентгенов лаборант Александра Йовановска от Отделението по нуклеарна медицина, а главна медицинска сестра Диана Иванова получи награда по случай 10-годишния юбилей на Дружеството.

За доброто настроение на присъстващите на тържеството се погрижи детски танцов състав при читалището в ж.к. Младост, който поднесе пъстър букет от народни песни, народни танци и модерен балет.

 

 

nachalna1

nachalna2